Reacties

Verschillende luisteraars, leerlingen, klanten en cliënten delen hier graag hun fijne ervaringen met Marja. Meer reacties op komst...


Nasiba uit Tajikistan, 25 feb. 2023.

Over de gratis downloadable Lezing over De Kracht van Muziek:


"Wat een mooie lezing heb je gegeven, ik heb het net gelezen. Ik hoop dat iedereen het leuk vond (en zal vinden). Geluk is een gelukzaligheid in ons hart! Dank je wel, lieverd, dat je vreugde, hoop en vrede in de wereld brengt. Amen! " 

Cliënte, op 24 nov. 2022: "Jij bent de regenboog naar mijn zwart-wit."

Marjette de Rechter, Nederland - Nijmegen (groepsleidster gehandicapten, jeugd-/ jongerenwerk, luisterlijn); 30 augustus 2022:
"Mijn verleden zorgde ervoor dat ik in het heden niet kon leven, maar gelukkig zet ik mij graag in voor anderen, wat mijn leed verzachtte. Na vele therapeuten kwam ik Marja tegen en per toeval ging het over Bevrijdingscoaching. Ik werd meteen enthousiast: dit is een kans voor mij! De belafspraak stond, per email ontving ik informatie om me voor te bereiden, en toen was het zo ver (spannend!)... Ik was heel blij dat ik niets mocht vertellen over mijn verleden. We hebben niet naar de onderwerpen gekeken, maar naar hoe de stress erover zich bij mij aandiende in het hier en nu. Binnen 50 minuten riep ik spontaan uit: "Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld!" Ik was er zelf verbaasd over. Wat een opluchting! Dat is nu anderhalf jaar geleden. Ik weet niet eens meer wat er aan de hand was. Ik kan het leven ook nu nog zoveel makkelijker aan en ben daar heel dankbaar voor."

Petra van der Hoeven, Spanje - Mallorca (mental coach, voorheen B&B eigenaar), 1 juli 2022:
Kort geleden deed ik Bevrijdingscoaching bij Marja. Ik heb gewerkt aan een thema waar ik echt last van had. 
Van Marja mocht ik het probleem helemaal niet aan haar uitleggen. In plaats daarvan coachte ze me in hoe ik de last ervan zelf kon transformeren. Het duurde niet langer dan 20 minuten en we werkten per telefoon. 
E.e.a. heeft zo goed uitgepakt dat - zelfs terwijl ik mijn reactie nu opschrijf - ik me niet meer kan herinneren wat het probleem is geweest! Is dat niet verbazingwekkend?!
Kortom, Coaching van Marja is een regelrechte aanrader."

Jurgen Kamandlou, Iran - Teheran (kunstdocent, creatief therapeut, Coach voor BewustZijn), 7 juli 2022:
"Vijf jaar geleden besloot ik Marja te vragen om Bevrijdingscoaching. Ik had eerder al veel gedaan om vrijer en blijer te leven en meer mezelf te kunnen zijn. Desondanks bleef het in de diepte rommelen. Wat was ik verbaasd, dat na ongeveer drie kwartier Bevrijdingscoaching (per telefoon ! ) er zomaar ineens rust was. Ik vond het makkelijk, zelfs leuk om te doen. Het heeft me zo goed geholpen! Anderen gun ik deze ervaring ook... van harte aanbevolen."

Senna van Wordragen, Nederland - Westervoort (jong, met talenten en ambities), 14 juli 2022:
"Vorig jaar heb ik Marja gevraagd om Verslavingscoaching. Voordat we begonnen, was ik er erg enthousiast over en ging ik er met veel hoop en blijdschap in!
Toen we even bezig waren, werd ik steeds sceptischer aangezien de 'behandeling' via de telefoon, zo kort en vrij simpel was! Toen we klaar waren vroeg Marja: “En, nog zin in een sigaret?”. Waarop mijn antwoord was: “Op t moment niet, maar ik denk over een uurtje wel.”.
Vervolgens heb ik de hele dag zitten staren naar m’n asbak en aansteker, waarom ik maar geen zin had in een sigaret?!?? Uiteindelijk kon ik me niet eens meer herinneren wat voor smaak, geur en gevoel een sigaret gaf!
Ik heb mijn 'behandeling' ervaren als prettig, simpel en misschien nog wel het voornaamste, gezellig! Al met al raad ik het zeker aan om contact op te nemen met Marja, als je zit te denken aan stoppen met roken!"

Anoniem; 18 juli 2022:
"In 2002 heb ik de wijze waarop Marja werkt met verschillende technieken en haar no-nonsense aanpak, ervaren als een short cut voor alle healingcursussen die ik in verschillende landen over de hele wereld heb gevolgd. Ik ben zowel blij als dankbaar dat ze me niet alleen heeft geholpen om mezelf te helpen, maar ook heeft ze me geholpen om mijn man te helpen, die zijn hele familie verloor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is vredig heengegaan."

Joke Koot, Nederland - Westervoort (bioloog, kunstenares), 8 juli 2022:
"Marja heeft mij geholpen om af te komen van mijn artrose. Zij heeft een dieet voor me doorgemeten met de pendel. Daar kwamen soms wel verrassende dingen uit zoals b.v. geen gewone kaas, wel geitenkaas. Ik heb wel moeite gehad om het hele dieet te volgen, dat is ook zeker niet helemaal gelukt.
Naast het dieet heb ik nog biochemische celzouten geslikt: een interessante manier om je verder te helpen met je gezondheid, die je zelfs met symboolkaarten kunt bewerkstelligen. Ook heb ik Glucosamine geslikt, dat ik al eerder gebruikte.
Dit hele pakket heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat mijn pols wat beter ging. Ik probeer nog steeds een beetje te letten op mijn voedingsadviezen en neem 's ochtends een glaasje zuurkoolsap voor de ontgifting.
Het omgaan met Marja heeft mij bewuster gemaakt wat betreft biologisch inkopen doen en het zo weinig mogelijk gebruiken van toxische stoffen zoals geurstoffen.
Marja inspireert me om me zelf actief op te stellen voor mijn gezondheid en de natuur. Het is fijn om Marja's gedrevenheid te zien, haar toewijding is groot."

 

Carol Wood uit Saxtons River, Vermont (VS), juli 2023. 20.

Carol Wood is harpiste, componist en emeritus hoogleraar middeleeuwse literatuur aan de McNeese State University in Lake Charles, Louisiana, waar ze bijna dertig jaar lesgaf. 

Betreft: muziekboek 24 LULLABIES voor 15-snarige harp c4-c6:

"Zoetheid maar ook indrukwekkende verfijning! Wauw, wat jij allemaal uit zo'n klein harpje weet te halen!"

Muziek bestellen
Video door harpiste Carla Bos, Master of Music.
Video nr 21 door Marja. Video nrs 3, 11, 19 door Marja. Video nrs 8, 1, 15, 14, 7, 6 door Marja. Video nr 17 door Marja.

Anja Kwakkestein, Nederland - Nijmegen (zangdocent, dirigent), 13 nov. 2022:
"Marja, je solo concert was prachtig. Bij tijd en wijle was ik echt ontroerd. Zo muzikaal, zo mooi gefraseerd, zo zuiver; mooi vibrato waarmee je ook speelde, prachtige klankkleur, afwisselend programma. Echt een top concert! Hoop dat je lekker kunt nagenieten. Het was echt heel gaaf!"

Gabriella Jacubowicz, Israël - Jeruzalem (advocaat, vertaler, genezer, kunstenaar), 2022, 21 juli:
"Ik luister graag naar verschillende solo-cd's met Marja's fantastische stem, die direct je ziel raakt. Mijn man sprak Engels, Pools en Hebreeuws, maar kon dankzij Marja's oprechte expressie toch de exacte betekenis van elk nummer in andere talen voelen."

Aukeline van Hoytema, Nederland (musicologe, hoofd van de afdeling Culturele Programma’s TROS Radio-4); 1996:
"We hebben met veel plezier Uw CD in ons programma gedraaid, Aukeline van Hoytema."

Hanne Marie Janse, Nederland - Venlo (docerend en uitvoerend musicus blokfluit, (amateur) zangeres, Shantykoor dirigent), 9 juli 2022:
"In de Online Zanglessen die Marja mij afgelopen jaar heeft gegeven, heb ik veel geleerd. Ik vond het prettig dat ik met zelf uitgezochte stukken kon werken aan de issues waar ik tegen aanliep bij het zingen. Daarnaast kreeg ik praktische en concrete oefeningen en tips om te werken aan de basis.
Ik heb veel respect voor Marja's scherpe waarnemingsvermogen en intense aandacht. Ook voor mijn eigen lespraktijk heb ik nieuwe input en inspiratie gekregen."

Ank Reinders, Nederland - Den Haag (Concertzangeres en vocal coach), 25 september 1995:
"Ze heeft een hoog becijferd examen solozang gedaan. Wat haar nog aan scholing rest, is een aantal specifieke aanwijzingen. Niemand beter dan Mevrouw Christa Ludwig, die de Oostenrijkse eretitel "Kammersängerin" draagt, kan haar die geven. Met de beste hoogachting, Ank Reinders."

Christa Ludwig, Frankrijk - Mougins (een van de grootste lied- en operazangers ter wereld), 30 september 1995:
"You can come, I made me free for you. Seeing forward with the best greetings, yours Christa Ludwig."

Petra van der Hoeven, Spanje - Mallorca (mental coach, voorheen B&B eigenaar), 1 juli 2022:
"Marja's Zanglessen zijn zeer aanbevelenswaardig!
Als echte professional, is ze zowel heel praktisch als to the point. In korte tijd leer je zoveel. Dat geeft een sterke basis om steeds verder op te bouwen.
Tevens voel ik me er blij en vrij door. Wat Marja me leert tijdens de zangles, is niet alleen heel effectief voor mijn zingen... Ik kan het ook nog eens toepassen op vele manieren in mijn dagelijks leven."


Jean Hishon, Engeland - Herts (mezzo in operakoor, concertzangeres, dirigent); 21 september 1995:
"Ze is enthousiast en toont veel muzikaliteit, een echte alt."

Paula Manders, Nederland - Dieren (verpleegkundige), 5 augustus 2022:
"Een paar jaar geleden was ik met mijn moeder naar een concert van Marja. Marja is een veelzijdige, professionele zangeres. Zij begeleidt zichzelf met een verscheidenheid aan instrumenten. Haar teksten bevatten boodschappen over het leven en de liefde in verschillende talen. Mijn moeder van 93 jaar luistert vaak naar haar cd's waarop Marja ook meerstemmig zingt met zichzelf, hetgeen een harmonieus geheel vormt. Mijn moeder krijgt er een fijn gevoel van."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb